Author Topic: "Curatenia" de toamna  (Read 289 times)

Cristian Cucu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
"Curatenia" de toamna
« on: 13 October, 2017, 10:13:56 AM »
Nu stiu cati cetateni ai comunei mai urmaresc acest forum, per total pare la fel de abandonat ca si restul interactiunii intre oameni din comuna.
As vrea sa ridic problema acestei curatenii, care pentru fiecare vecin din raza mea vizuala pare sa insemne adunat totul la un loc si dat foc. Ma trezesc dimineata, deschid geamul, intra fum. Dupa amiaza, la fel. De fapt, daca e o zi de toamna si nu ploua, cineva sigur arde ceva. Daca e weekend si e soare, in aceasta luna garantat va fi plin de fum.
Am incercat sa discut cu Politia, dar la telefon nu raspunde nimeni, in concordanta cu restul "eforturilor" cetatenesti.
As dori pe aceasta cale sa va urez mult fum in casa si in ochi celor care dau foc, alaturi de binemeritate cataclisme si urmari naturale.
Dincolo de urarile de bine, as dori sa va amintesc ca ce faceti este rau pentru mediul inconjurator, ala in care mai locuim si altii, si ca acel fum va fi respirat de o fiinta vie (bine, e clar ca nu va pasa oricum).
Pentru cei mai cerebrali dintre dintre voi, care nu ati ramas legati de vremuri apuse, sa stiti ca exista multe alternative. O parte dintre acestea le-am incercat personal si sunt de efect.
Va dau un exemplu din online, desi sunt multe idei, foarte creative: https://www.casa-gradina.ro/pune-frunzele-uscate-la-treaba/

Intre timp, va promit solemn ca, atunci va vad cu foc aprins, voi face poza si voi suna la garda de mediu.

p.s. Am incercat la 3 oameni cu vorba buna, sa ii opresc din a da foc si sa le prezint alternative. Unul m-a injurat si a inceput sa se manifeste violent, unul m-a ignorat iar altul mi-a raspuns politicos in timp ce punea in continuare pe foc.
p.p.s. Nu va ajunge ca la primul frig dam TOTI foc simultan? Cam cat credeti ca o mai ducem asa, daca nu ma pot ascunde de fum nici pe varful dealului?
p.p.p.s. Vad ca toata lumea doarme cand e vorba de spirit civic. Drumul se surpa, parintii isi plimba copiii in carut prin praf, pietre si fum, canalizare inca nu avem desi lucrarea e terminata de ani de zile, iar pentru viitor avem pregatit mult ... intuneric. Fibra nu, gaz nu, drumuri in comuna nu, curent electric cu portia iar cetatenii sunt 90% arsonisti. Da foc la ceea ce poti, acolo unde esti, cu ceea ce ai!